Scifi-aiheinen liveroolipeli pyörii Helsingissä seuraavina viikkoina

Odysseus-liveroolipeli valtaa Torpparinmäen peruskoulun Helsingissä kesä-heinäkuussa. Osallistujia ilmoittautui mukaan lähes 30 maasta. Pelin avaruuslaivaan pääsee tutustumaan 9.7.

Scifi-pelin aiheena on ihmiskunnan avaruussiirtokunnan jäsenten pakomatka avaruusaluksella ylivoimaisen vihollisen hyökkäyksen jälkeen. Tarina ammentaa vaikutteita Battlestar Galactica -sarjasta.

Peli järjestetään päivitettynä uusintana vuodelta 2019 ja sitä on ollut rakentamassa satoja vapaaehtoisia. Tähdet ja avaruus -lehti avasi edellistä toteutusta numerossa 6/2019. 

"Lähdimme tietoisesti järjestämään uutta versiota vielä aiempaakin kunnianhimoisemmin. Tiimin rakentama teknologia, kulissit ja proppaus saavat avaruuslaivan todella heräämään henkiin", sanoo Laura Kröger. Hän on Odysseuksen alkuideoija ja tuottaja 

Vuonna 2019 järjestetty liveroolipeli oli suosittu ja kiitelty. Uusintaan tuli ilmoittautumisia melkein tuhat lähes kolmestakymmenestä maasta. Tiimi kertoo, että eniten ilmoittautuneita oli Suomesta, mutta lähes sata ilmoittautumista tuli myös Ruotsista, Saksasta, Briteistä ja Yhdysvalloista.

"Fiilikset ovat mahtavat. Tiesimme nyt paremmin mitä järjestäminen vaatii, joten osasimme varautua paremmin erilaisiin tilanteisiin."

Tänä kesänä järjestetään kolme viisipäiväistä peliä. Vain noin joka kolmas halukkaista mahtui mukaan, koska paikkoja oli jaossa yhteensä 312 eli 104 per pelikerta.

"Jotta mahdollisimman moni pääsee näkemään täysin propatun avaruuslaivan, järjestämme 9.7. pelipaikalla avointen ovien päivän", Kröger kertoo.

Opastetulla kierroksella yleisö pääsee kurkistamaan pelin kulisseihin, näkemään henkilökuntaa toimissaan ja kokemaan tähtienvälisen hypyn.

Kröger huomauttaa, että hypyn efekteihin liittyy voimakkaita ääniä ja sammuvia valoja, joten herkkien, esimerkiksi perheen pienimpien, osalta kierros saattaa olla tässä kohtaa varsin jännittävä.

"Suurin osa tieteistarinoista juurtaa juurensa ihmisten katseista kohti tähtitaivasta. Ajatus suunnattomista etäisyyksistä nostaa väkisinkin uteliaisuuden pintaan - mitä kaikkea tuolla onkaan ja minkälaista tietoa ja tarinoita avaruudesta voisi löytyä ja syntyä", Kröger miettii.

"Siihen on syynsä, että niin suuri osa tähtitieteilijöistä ja -harrastajista on tieteistarinoiden ystäviä."

Aiheesta lisää Odysseus Larp (englanniksi)