Kuukuvia keväältä

Aloittaja Lauri Kangas, 02.01.2007, 23:01:07

« edellinen - seuraava »

Lauri Kangas

Tässäpä parhain pokkarilla ottamani kuva kuusta. Kuvattu viime keväänä ursan kaivopuiston merzillä ja jollain 15mm okulaarilla muistaakseni.
Pokkari oli Canon Powershot S50.

Kuva on pinottu muutaman tusinan otoksen vihreistä kanavista, havaitsin sen olevan paras tapa jpeginä ammuttujen kuukuvien käsittelyyn.

Mukaan vielä toinen klassinen rajaus.


Muut saman illan kuvat täällä: http://users.tkk.fi/lkkangas/kuvia/astro/060507/

Seuraavaksi järkkärillä jahtaamaan kuun värejä. :)

tapioe

Pilvisten päivien ajanvietteeksi käsitelty kuva 8 vuorokauden ikäisestä  Kuusta viime keväältä. Kuvauskamoina SW 80 ED ja DSI Pro, joka on osoittautunut erinomaiseksi kameraksi kuun kuvauksessa (odotan innolla, että pääsen testaamaan uudempaa DSI Pro II kameraa kuu-ja planeettakuvaukseen).



Kuvassa näkyy monia suosikkikohteitani:
Mons Piton (Piton vuori), jonka yksinäiset 2250 metrin huiput kahdeksannen päivän aamuaurinko nostaa ensimmäisinä esiin Mare Imbriumin (Sateiden meri) keskeltä.

Vallis Alpes (Alppien laakso), joka on kuin veitsenviilto Mare Imbriumia (Sateiden meri) ja Mare Frigorista (Kylmyyden meri) erottavien vuorten poikki.

Plato-kraatteri, "suuri musta järvi", niin kuin Johannes Hevelius Selenographia-kuukartta kirjassaan 1647 sitä luonnehtii. Heveliuksen Selenografia oli niin onnistunut teos, että jopa paavi Innocentius X sanoi, että kirjaa voisi kehua, jos se ei olisi kerettiläisen kirjoittama (Hevelius oli protestantti).


tapioe
tapio ekholm
Celestron C6-S, SW80 ED, Scopos 66 APO
DSI II Pro, DSI Pro
HEQ5 Pro ja Porta Mount

artoni

Hienoja kuvia kuusta.  :o

Markus

Oivallisia, oivallisia. Tapioe:lle bonusta opastuksesta Mare Imbriumin maiseman yksityiskohtiin. Vostok, katselin muut kuvat läpi. En ollutkaan ennen nähnyt niin hyvää kuvaa Rupes Rectasta. (Rehellisesti sanottuna olin haikaillut sitä hieman väärästä paikasta.) Tuo pitää joskus bongata, kun se heittää varjon laavatasangon ylle.

-- Markus

Sombrero

Todella tarkkoja kuvia. Lisää tällaisia ehdottomasti.
Jos tietäisimme mitä olemme tekemässä, sitä ei kutsuttaisi tutkimukseksi, eihän? - Albert Einstein

Lauri Kangas

#5
Palasinpas vielä uudestaan noiden viime kevään kuukuvien pariin. Silloin oli käytössä ikivanha kone, niin piti pinota kuvat valmiiksi pienennettyinä.
Nyt uudella koneella pinosin kuvat täysikokoisina. Jälki on aika hyvän näköistä. Vertasin kuukarttoihin
(virtual moon atlas oli tätä varten vähän huono, niin katsoin kraaterien nimet Rüklin kuukartasta ja tarkistin niiden koot wikipediasta)
ja toistaiseksi pienin kuvissa näkyvä kraateri jonka koon olen saanut selville on 3x3km, nimittäin Birt D. Joitain tätäkin pienempiä, karttoihin merkitsemättömiä
kraatereita näkyy. Kraateriketju Catena Davy näkyy myös toisessa kuvassa.

Täysikokoiset kuvat löytyvät täältä:
http://users.tkk.fi/lkkangas/kuvia/astro/060507/mare_imbrium.jpg
http://users.tkk.fi/lkkangas/kuvia/astro/060507/ptolemaios.jpg

Muita en ole vielä pinonnut, tosin niissä on vain kourallinen raakakuvia. Noissa kahdessa on kolmisenkymmentä.

tapioe

#6
Lainaus käyttäjältä: Vostok - 11.02.2007, 14:41:58
Palasinpas vielä uudestaan noiden viime kevään kuukuvien pariin. Silloin oli käytössä ikivanha kone, niin piti pinota kuvat valmiiksi pienennettyinä.
Nyt uudella koneella pinosin kuvat täysikokoisina. Jälki on aika hyvän näköistä.

Totta puhut, jälki on hienoa! Minultakin löytyi vielä yksi viime kevään kuukuva Kaukasus-vuoristosta (Montes Caucasus), joka halkoo Mare Serenitatisin (Kirkkauden meri)  luoteiskulmaa. Tämän 500 kilometriä pitkän vuorijonon huiput kohoavat yli 5000 metrin korkeuteen. Parhaat näkymät vuorijonoon tarjoaa 7 vuorokauden ikäinen kuu, jolloin Kaukasus-vuorten korkeimmat huiput heittävät hienot varjot Sateiden meren (Mare Imbrium) pintaan.



tapioe
tapio ekholm
Celestron C6-S, SW80 ED, Scopos 66 APO
DSI II Pro, DSI Pro
HEQ5 Pro ja Porta Mount

Juha R

Ällistyttävän hienoja kuvia kuusta !!  :o :o

Jurassic

Celestron C11 carbon/Skywatcher Skymax 150 Pro/Celestron C6-r 6"
Celestron AVX/Omegon eq5
Svbony sv305 Pro/Canon 1200D full spectrum mode