Pilvilinna

Aloittaja VP, 31.03.2019, 21:58:57

« edellinen - seuraava »

mistral

On siinä sitten oma valvomisensa jos vaikka kuurosateita liikkuu alueella, pienikin sade vaatii keskeyttämään kuvauksen. Yksi keino valvoa tilannetta olisi sopia jonkun säävahdin kanssa että herättää tekstiviestillä kun pilvet lähestyy. Vahti voisi valvoa vaikka 20 eri tornin tilannetta, niin porukka saisi nukkua rauhassa. Se vaan voi kaatua siihen jos teleoperaattorin palvelu kaatuu. Tai internet kaatuu.

einari

Tuokin on vain tekninen ongelma.
Espanjassa meillä on ollut nyt 4 vuotta järjestelmät pystyssä eikä ole tarvinnut valvoa tai huolestua.
Sääsensorit osaa kyllä laittaa putken parkkiin ja sulkea katon tarpeen vaatiessa.
___
Tapio

Kaizu

Lainaus käyttäjältä: einari - 14.03.2022, 11:41:36
Tuokin on vain tekninen ongelma.
Espanjassa meillä on ollut nyt 4 vuotta järjestelmät pystyssä eikä ole tarvinnut valvoa tai huolestua.
Sääsensorit osaa kyllä laittaa putken parkkiin ja sulkea katon tarpeen vaatiessa.
Viereisessä kopissa konerikko aiheutti session keskeytymisen ja katon jäämisen auki. Onneksi ei tullut sadetta.
Sen vuoksi olen valvonut istunnot loppuun. Laitteet toimivat aikansa ja sitten joskus särkyvät. Pelipaikalla pitää olla joku jolle voi hädän hetkellä soittaa.

Kaizu
Kai Forssen

VP

Sellaista observatoriota ei olekkaan jossa ei ikinä tulisi vikoja kun tarpeeksi aikaa kuluu. Niitä vain kokoajan kannattaa iteroida pois. Aina on myös mahdollisuus sähkökatkoihin, netin kaatumiseen, ilkivaltaan... Lista on loputon jos oikeasti alkaa miettimään mitä kaikkea voi mennä pieleen.

Pilvilinnalla omalta osaltani kuvauksia vilkaisen muutaman tunnin välein tai sitten jos satun tietokoneella olemaan niin etäyhteys on vaan toisella näytöllä auki ja vilkuilen sitä satunnaisesti. Sanoisin että nyt kun laiteviat on pikkuhiljaa takanapäin (minulla oli suuria mekaanisia ja sähköisiä ongelmia jalustan kanssa joten päätyi remontin alle) niin luotto kaluston toimimiseen on kasvanut merkittävästi. Ainoastaan tosiaan nuo saderiskin sisältävät yöt ovat hieman hankalia.
Katto meillä ei taida ollut jäänyt auki kuin kahdesti ja molemmilla kerroilla syynä on ollut lumi. 2019 ei tiedetty paljonko lunta katolla saa olla että sen voi sulkea ja kyllähän se hienosti aukenikin - vaan ei mennyt enää kiinni kun moottori ei jaksanut vääntää. Toinen kerta vaati kyllä Murphyn läsnäoloa vahvasti 2020 kun koppi jäi auki ja kameroista ei nähnyt mikä on vialla. Kun menin paikan päälle niin ilmeisesti katolta oli pudonnut iso jääpaakku kiskon päälle jonka takia katto otti "mahastaan" kiinni siihen jäähän luoden hirveästi kitkaa. Noh lapiolla sen tökittyäni irti alkoikin taas rullata. :D

-V

VP

Kirjoitellaanpas taas pientä tilannepäivitystä observatoriolta. Kesän aikana on tehty Erikin kanssa parannuksia koppiin, isoimpana hommana lienee ollut routaeristys. Se toteutettiin styrox levyillä ja uretaanivaahdolla ja verhoiltiin lopuksi kestopuulla. Napasuuntaus tuntuu hieman elävän joten jospa tämä lieventäisi ongelmaa.
Omaan putkeen on myös tullut pieniä laitehankintoja. Perinteinen USB-hubi vaihtui Pegasus Astron tekemään hubiin, jossa on mahdollista kytkeä virrat pois USB porteista kokonaan. Muutamia kertoja kauteen tuntuu tulevan sellaisia häröjä jotka olisi helpoin korjata vain vetämällä piuha irti ja laittaa se takaisin, nyt onnistuu sekin etänä. Tämän lisäksi investoin Polemaster -elektroniseen napatähtäimeen joka on myös toiminut todella hyvin. Napasuuntaus sillä oli nopeaa, helppoa ja tarkkaa.

VP


mistral

Hieno juttu, moni voi saada kiinnostuksen astronomiaan :)