IC 1848

Aloittaja Timo-Pekka Metsälä, 15.10.2007, 08:50:52

« edellinen - seuraava »

Timpe

Lainaus käyttäjältä: Murtsi - 15.12.2018, 09:41:37
...sain inspiraation kuvata tätä edellisen täyden kuun aikoihin ja koska kuu haittasi normikuvaamista, toteutin asian sitten kapeakaista suotimilla. Kohde on sen verran iso, että päätin kuvata tämän tuolla 6" ATM putkella...

Joo tämä on täysi napakymppi Murtsilta!
Onpahan vain niin maukas esitys samaan aikaan laaja- että kapeakaistakuvien maailmaan, jotta täälläkin menee ihan sanattomaksi. Kuvankäsittelystä tällä kertaa täydet pisteet eli wau!!!  :cool:
- Timo Inkinen

VP

Hieno kuva Murtsi! :grin:

-V

Ransu

Kylläpä on taas hieno kuva Murtsilta, onnittelut :cool:
Rauno Päivinen
Imatra
C14, Meade10" LX200 OTA,Tal100RS, Vixen 81SD, EQ8.
http://pellervo-observatory.blogspot.com/

Jussi Koponen

On kyllä kaunis ja onnistunut kuva Murtsilla.


Murtsi

Kiitokset kommentoineille, mukavaa kun kelpaa muillekin, eikä pelkästään itselle.

Lainaus käyttäjältä: wm-x - 15.12.2018, 11:13:37
Jos sinulla on aikaa voitko kirjoitella käsittelystä. Miten sait kapeakaiatalla noin hyvät tähtien värit ja miten muuten käsittelit kuvaa.

Tämä onkin aika mahdotonta kertoa yksityiskohtaisesti, koska edelleenkin "väärinkäytän" photoshoppia  :laugh: kuten eräs foorumilainen kerran asian ilmaisi PI:n julkistamisen jälkeen. Voin kuitenkin kertoa työkalut, joita olen käyttänyt tässä tapauksessa. Värien säätöön käytän selective color toimintoa, kuvan venytykseen levels ja curves sekä shadows/highlights toimintoja, värikylläisyyttä säädän curvesilla sekä hue/saturationilla. Käytän myös paljon maskeja kohdentamaan tiettyjä käsittelytoimintoja halutulle osalle kuvaa. On tosiaan ihan mahdotonta kertoa yksiselitteisesti käsittelystä, PI:ssa tuo onnistuisi helposti, mutta ei ole ollut juuri tarvetta opetella sen käyttöä kovinkaan yksityiskohtaisesti, teen sillä yleensä vain pinoamisen ja gradientin poiston, sekä yhdistän värikanavat. Valitettavasti en osaa tuon paremmin kertoa käsittelystä, toivottavasti se ei haittaa  :tongue:


wm-x

Kiitos tästä. Saan käsityksen miten noin hyviin väreihin pääsee. En pidä photarin käyttöä vääränä, JP taitaa myös käyttää photaria tähtien poistoon. Kauniita kuvia kai useampi meistä ainakin haluaa. Moni huippu kuvaaja käyttää photaria juurikin kauniin lopputuloksen aikaansaamiseksi. Siellä kun on niin helppo visuaalisesti edetä kuvan kanssa.

Värisävyjen hallinta PI:ssa on erittäin vaikeaa. Jännä että et tee kuvan venytystä pixinsightin puolella. Minusta kuitenkin venytys ja erillaiset wavelet toiminnot ovat helpompia pixinsightin puolella.

Murtsi

Tässäpä sama kohde myös laajakaistaisena versiona, tämä olikin alkuperäinen ajatus kohteen kuvaamiseen, mutta pääsin aloittamaan kohteen kuvaamisen lähellä täyden kuun aikaa, niin aloitin sen sitten kapekaistaisena. Omaan silmään tämä laajakaistainen sopii paljon paremmin, en ole koskaan oikein päässyt sinuiksi tuon kapeakaista kuvaamisen kanssa, aina tuntuu, että ne on väännettävä jotenkin väkisin. Laitoin jotain juttua myös taivaanvahtiinkin https://www.taivaanvahti.fi/observations/show/80123

Tarkemmat kuvaustiedot löytyvät astrobinistä.



Lainaus käyttäjältä: wm-x - 17.12.2018, 20:06:08
Värisävyjen hallinta PI:ssa on erittäin vaikeaa. Jännä että et tee kuvan venytystä pixinsightin puolella. Minusta kuitenkin venytys ja erillaiset wavelet toiminnot ovat helpompia pixinsightin puolella.

Saattaapi olla helpompaa, mutta kun olen tottunut photaria käyttämään, saan siellä tehtyä venytykset juuri sellaisiksi kuin haluan. Tähän voi myös vaikuttaa jonkun asteinen muutosvastarintakin  :tongue:

einari

Joo, eipä sillä väliä millä työkalulla homman tekee - kunhan osaa työkalun käytön ja lopputulos on tyydyttävä.
Itsekin joskus harvoin tulee tehtyä venyttelyä AstroArtin puolella, useimmiten Photarilla.
___
Tapio

Erik Pirtala

#128
Kuvasin tätä ennen joulua ja uudenvuoden jälkeen. Kokonaisvalotusaika melko tasan 10 tuntia


wm-x

Komea kuva! Hienot detailit.

Jos jotain lähtisi parantamaan voisi hieman värejä säätää ja venyttää enemmän näkyviin kohdetta. Olet kyllä hyvällä tiellä ja kehityksesi on ollut nopeaa.

VeijoT

Hauholta ostin Celestron CG5 jalustan, jolla kokeilin kuvata näitä kahta kirkasta sumua. Kuu valaisi taivasta joten en viitsinyt tehdä napasuuntausta tarkasti. Pääsin kuitenkin noin 45 sek valotuksiin ilman autoguideria 500mm objektiivilla.

Tuollainen kuva tuli noin 15 min valotuksella.

Veijo T


Erik Pirtala

#131
.

Erik Pirtala

Viime kauden yrityksistä jäi sen verran nälkä, että Sielusumu oli kuvattava uudestaan tälläkin kaudella.

Kuuttomat pimeät tuntuvat olevan niin harvassa, että usein kapeakaistaa tulee kuvattua lähinnä kuun valaisemilta taivailta, ja kyllähän se datan laadussa näkyy. Yritin kompensoida asiaa valottamalla vähän enemmän, tähän kertyikin kokonaisvalotusta noin reilu 17 tunnin verran. Käsittelypöydällä tämä tuotos viihtyi aika kauan, kunnes totesin että tämän parempaa en tällä taitotasolla saa aikaan  :cheesy: Tähtien ja sumun käsittely ja muu ns. tekninen puoli alkaa sujua, mutta värienhallinta on minulle suuri akilleen kantapää. Mutta mun mielestä lopputulos ei ole ainoa juttu: Vaikka etäkuvaamisessa menettää sen tunnelman varpaat ja sormet jäässä pimeässä kykkimisestä, on mukavaa saada onnistumisen tunteita kun saa hyödynnettyä harvat kirkkaat ja kerättyä kasapäin dataa.


https://www.astrobin.com/n98rbx/?nc=user

Timpe

Komea kuva, kannattaa ehdottomasti tsekata Astrobinin kautta! Kuvassa miellyttävät värit, olkoon käytetty väriyhdistelmä sitten mikä tahansa  :wink:
- Timo Inkinen

kihar

Sääennuste lupasi sen verran kuvausaikaa, että piti käydä kokeilemassa. 10kpl 10min valotusta, pinoaminen DSS:llä ja pikainen käsittely PI-LE:llä.