Jupiter kaudella 2016

Aloittaja Ari Haavisto, 07.01.2016, 20:57:24

« edellinen - seuraava »

Pappis

Väliin uutisia:

http://earthsky.org/space/spectacular-new-images-of-jupiter

Samaan hengenvetoon voinee muistuttaa, että Juno-luotain saapuu Jupiterin kiertoradalle 4.7.2016. Päivän APOD:ssa on "traileri" asiasta.

Oskari

#166
Nyt lasketaan taas vähän rimaa! :grin: Kokeilin tuossa eilen illalla millaista tuo värikuvien ottaminen monokameralla oikein tositilanteessa olisi. Karmea seeing oli tietysti eikä päivällä muutenkaan varmaan kaikkein helpointa hommaa. :rolleyes: Tuollainen suttu tuli tällä kertaa, eivätkä edes värit tainneet onnistua kovin hyvin... No joo, pitää paremmassa kelissä kokeilla uudestaan.

ASI290MM, Astronomik ProPlanet 807 IR-pass -suodin, ZWO:n suodinpyörä ja RGB-filtterisetti, 2x barlow, Sky-Watcher Skyliner 350P Flextube.

Ensin pelkät RGB-kanavat. :cheesy: 60 sekuntia/kanava ja 20% pinottu.


Tästä sitten taivaan sininen vähennetty photarissa pois ja päälle hurjasti vääntelyä ja venyttelyä... Myös IR-kanava mukana.(90s ja 25%)
Oskari Syynimaa

SW 350P GoTo Flextube - Nikon D750 - ASI290MM

einari

Ei hassumpi lopputulos.
___
Tapio

Oskari

Kiitos. :smiley: Nojoo, varmaan ihan OK tuollaiseksi ensimmäiseksi harjoitukseksi. Olisi nyt vaan edes tuon edellisen kuvan seeing ollut... :rolleyes:
Oskari Syynimaa

SW 350P GoTo Flextube - Nikon D750 - ASI290MM

VeijoT

Kokeilin kuvata Jupiteria päivätaivaalta 27.8 2016 16:30. Venus ja Jupiter mahtui 2000mm putkella samaan kuvaan, oli helppo hakea kun Venus näkyi melko hyvin etsimessä. Aurinko oli kulman takana. Ei päivätaivaalta noista uhteiskuvassa saa kummoistakaan kuvaa, mutta tulipahan kokeiltua. Oli kovat tuulenpuuskat ja pilviä riitti myös.

Tässä videossa näkyy molemmat.
http://avaruus.kuvat.fi/kuvat/2016/Avaruuskuvat/Jupiter-Venus_27-8-2016.WMV

Veijo T


einari

Oli tarkoitus yrittää tätä myös päivällä, mutta täällä Tampereella pilvikerros oli aika lohduton.
Nyt vastaa alkaa aueta.
___
Tapio

Pappis

Jupiter näkyy huonosti Suomessa, juuri kun siellä olisi jotain kuvattavaa!

http://www.skyandtelescope.com/astronomy-news/jupiter-returns-with-a-surprise/

Parallax

16.3.2016 tuplaylikulku kehnossa kelissä. Ganymede edellä ja Io seuraa.
ASI224MC, CPC1100.



www.noba-finland.org

Parallax

Sama asia kuvasarjana. Mukana muutama ylimääräinen kuva.




Ari Haavisto

#174
Ah, hienoja ovat nuo keväiset Jupiterit Parallaxin kuvissa  :azn:

Vaan toisin on nyt. Sen verran oli aamulla kirkasta ja tähtien tuikkiminenkin hiukan rauhallisempaa, että pakkohan se oli yrittää ennen töihin lähtöä kun kerrankin keliä. SW500 oli ollut yön jäähtymässä. Vaan seeing oli kehno ja läpinäkyvyys karmea. Ei vaan saanut mitään tulosta. Ohessa ir-kuva, 22% pinossa 16000 ruudusta ja lopputuloksena oheinen  :rotfl:

Kamerana ASI290MM, APM2,7x barlow ja ADC korjain sekä Baader ir longpass. Täytyy silti sanoa, että aika hienoa oli kun nykyajan herkkä kamera kohtaa isohkon putken: Kuvailin myös L-suotimella oheisen kuvan skaalalla, gainina unity gain ja histogram  sopiva 80%. Tällöin valotusaika oli vaikuttava 1,1 millisekuntia. IR:aa kuvailin 7 mS valotusajoilla (ja läpinäkyvyys oli siis surkea). Muistan kuvailleeni Jupiteria 6-7 vuotta sitten gain tosi korkealla ja silti valotus jotain 40-50 mS...

Seuranta tuntui pelaavan tosi hyvin ja noilla valotusajoilla ja pienellä ROIlla olisi saanut hyvällä kelillä mahtavasti materiaalia kasaan. Harmi, että Jupiter alkaa olla aika alhaalla, vaan kyllä 23 asteesta hyvällä kelillä voi vielä tulosta saada. Ja niitä hyviä kelejähän on tulossa sopivasti Joulunpyhiksi, koska saan nyt lopun pilvisakon kuitattua julkaisemalla tämänaamuisen tuotoksen:

Rebel 600S (Newton 600mm F4)
SW 400P Flextube Synscan GOTO (400/1800mm)
SW300P & NEQ6 Pro
Celestron C8, RET45
ASI183MM

Pierro Astro ADC-korjain
Televue Powermate 2.5x, 4x ja 5x, APM 2,7x & 1,5x comacorrecting barlow
Starlight Xpress suodinpyörä 7x1 1/4"

Tane

 Yritin Jupiteria kun noita laitteita tuossa pitkin viime kesää ja tätä syksyä olen viritellyt. Vaikka tiistai aamuna seeing tuntui visuaali näkymiltään hyvältä niin siihen se jäikin. Näyttää olevan kuuden tuuman linssi tässäkin kohtaa jotenkin rajoitteinen kun sillä sai kesällä paremmat kuvat alhaalla olevasta Saturnuksesta. Mutta on kai se odoteltava vain kevättalven parempia kelejä...On dispersio korjainkin, en sitä ole vielä käyttänyt. Luin ettei alle kahdeksan tuuman apertuurilla olisi hyötyä, tiedä sitten. Jos odottaisi sen kanssa vielä ensi kevään Saturnus kuvia ja tuomitsisi sen jälkeen.
Korkean toistakymmentä kerroksisen talon parvekkeelta kuvatessa on näinä muutamana vuotena tullut huomioon että hienoinen etelänpuoleinen, kuvaus suuntaa vastaan tuleva tuuli yhdistettynä kelpo seeinkiin tuottaa parhainta tulosta. Talon takaa, pohjoisesta etenkin kylmemmällä säällä puhaltaessa sekoittuu kerrostalon lämpö ja visuaalisestikin jo näkyy heikosti.
Celestron C14, Touptek 3G 290 mono

ellu

Kun ei noita kelejä tunnu olevan niin käpistellään viime keväisiä uusilla silmillä.  :smiley:
SW400P Synscan Goto Dobson
ASI120MM-S
Canon EOS 600D

einari

Aika hyvät silmät olet tässä välissä saanut vaihdettua  :wink:.
___
Tapio

ellu

SW400P Synscan Goto Dobson
ASI120MM-S
Canon EOS 600D

Julius

Eilisaamun Jupiter kerkisi näyttäytyä sopivasti aamuhämärissä ennen lumipyryä.
Seeing ei kovin kaksinen ollut, parempi kuitenkin kuin tuntia aiemmin.
C6, ASI290MM ja RGB-suotimet.