Kodacrome filmin valmistus loppuu

Aloittaja Meade-mad, 24.06.2009, 11:38:42

« edellinen - seuraava »

Meade-mad

Nimittäin Kodacrome filmin valmistus.

http://homepage.1000words.kodak.com/default.asp?item=2388083

Se ehti olla yhtäjaksoisesti tuotannossa 74 vuotta.

Pystyyköhän digiajan tallennusvälineet koskaan samaan? Sen ajan mitä ole tätä alaa seurannut niin muutosvauhti on ollut kiivas: reikäkortit, datanauhat, rumpumuistit, 8" lerput, 51/4" lerput, korput, cd, DV, dvd, blueray, lukuisa joukko muistikortteja.

jk

ps. tuskin kukaan tähtikuvaajista kaipaa filmiä
Sima (engl. mead) on käyttämällä valmistettava miedohko alkoholi- ja virvoitusjuoma, joka tehdään hunajasta, vedestä ja käytetään hiivalla (Wikipedia).

Terveisin  J armo   Kem pas

Kaizu

Minulla on muinaismuisto, CD:lle suoraan kuvaava Sonyn Mavica. Ko. media ei tainnut kamerakäytössä kauaa olla. Reikäkorttikamera olisi kiintoisa vekotin, onkohan sellaista kukaan koskaan rakentanut (Kivisiä ja Sorasia ei lasketa)?

Kaizu
Kai Forssen

einari

Jos muinaismuistoista puhutaan niin olihan Sonylla sellainenkin kamera jossa tallennusvälineenä oli 3.5" korppu.
___
Tapio

Jorma Koski

Mulla on puolen megapikselin Canon PowerShot 600, jossa on PCMCIA korttikovalevy, eipä loppunut tila, ikinä :)



Onkohan rumpumuistejakaan koskaan ollut kameroiss?
Jorma Koski "Respondeo veritatem profunda"
Twitter
Facebook

Timpe

Lainaus käyttäjältä: Meade-mad - 24.06.2009, 11:38:42
Nimittäin Kodacrome filmin valmistus.

Ansaitsee hiljaisen hetken muistokseen (K25:t ja K64:t meinaan)...                                    ... no niin (kröhöm ;).
Kodacrome oli parhaimmillaan se ainoa tarvittava filmi luontokuvaajan reppuun, mutta valitettavasti sen kehitys tehtiin hitaasti ulkomailla ja ilmeisen vaikeasti hallittavalla prosessilla. Heikkoina aikoina kehityksessä olikin hiukan arpomista saisiko paremman sävykkyyden diakuviinsa kehittämällä Kodacromet Sveitsissä/Saksassa/Ruotsissa vai Ranskassa. Parhaimpina hetkinään rullasta kuin rullasta tuli autenttisia, kohteen alkuperäissävyjä neutraalisti toistavia ja dynamiikaltaan ainutlaatuisia dioja, mihin muut (E6 kehitettävät) filmit eivät päässeet lähellekään. Mutta mitäpä tuota kieltämään, nykytekniikka sallii vastaavan lopputuloksen aikaansaamisen missä tahansa kotitietokoneessa ja digi-pimiössä miltei käden käänteessä. En siis kaipaa mennyttä filmiaikaa, mutta voihan aina virnuilla nostalgisesti tyyliin "kun ei ne nuoret..."  :grin:
- Timo Inkinen

AP

Minulla vielä olisi yksi K64 rulla jossain (iskemätön), käyttämättä jäänyt kehityspussin kadottua taistelun tuoksinassa-- Ilman tuota pussia sen rullan kehitys oli kohtuullisen arvokasta... Ihailtavaa tavaraa, piirtokyvyn , rakeettomuuden ja sävyntoiston puolesta, pidin itse lämpimistä sävyistä ,jotka filmi toisti upeasti ruska-aikoina... Nykyään tosin saa kaiken saman aikaan photarilla noin kolmessa minuutissa.. Eikä tarvitse raahata useampaa runkoa reissussa (dia/mv)... No  r.i.p K64 (virtuaalihattu pois päästä).. :wink:

T:AP
Antti Paaso

AstroKuikka

Tuosta Mavicasta tuli sellainen muisto, että mahtoiko ensimmäisissä olla peräti lerppu (huom. levyke!), oli vain eräällä ohjaajalla -82 Mavica Helioksen fotosafarilla Inarissa ja oliko tuolloin vielä korppuja (huom. taas levyke!) keksittykään.

Juha

Nurinniska Observatory

Tulipa nostalginen olo... 20 astetta pakkasta, kamerassa filmi, seurantaputken ääressä paikallaan tönkkönä kököttävä kuvaaja pipo päässä, silmämuna ruvella ristikko-okulaariin tuijottelusta, valotusajat tunnin luokkaa...
Olihan se tavallaan mukavaa, mutta enpä ole paljon niitä ns. vanhoja hyviä aikoja ikävöinyt :)
Tero Hirvikoski, pääobservaattori
Nurinniskan observatorio
Verttuu, Kankaanpää
http://www.astrobin.com/users/Nurinniska/