Maapallo kulkee kahden meteoroidivanan läpi
Leonidien meteoriparveen liittyviä tähdenlentoja lentää tulevina öinä taivaalla. Parven varsinainen maksimi on tiistaina 17.11., jolloin maapallo törmää kahteen vanhaan leonidien tähdenlentoparven pölyvanaan. Kyseiset pölyvanat syntyivät, kun komeetta Tempel-Tuttle kulki aurinkokunnan sisäosissa vuosina 1533 ja 1466.
Parveen kuuluvia tähdenlentoja voi nähdä jo myöhään iltayöllä, mutta paras hetki tähdenlentojen havaitsemiseen on luultavasti puolen yön jälkeen. Mikäli kohdalle sattuu erittäin hyvät, pilvettömät sääolot, keskiviikon vastaisena aamuyönä voi nähdä parhaimmillaan noin 20–30 meteoria tunnissa. Käytännössä yksittäisten tähdenlentojen näkymisen välillä voi olla useiden minuuttienkin taukoja.
Kyseessä on tavallista parempi leonidien näytelmä, mutta ei mikään meteorimyrsky, jollaisen leonidit aiheuttavat viimeksi vuosina 2001 ja 2002 Itä-Aasiassa ja Läntisellä Tyynellä merellä. Kuu ei tänä vuonna haittaa leonidien tähdenlentoparven näkymistä, mutta ennusteiden mukaan paksut pilvet tulevat peittämään taivaan monilla alueilla Suomessa. (Aiheesta lisää Tähdet ja avaruus -lehdessä 7/2009)